Sova i babyskydd

På tal om dåligt samvete (Att vara bra nog) så är detta något som tidigare gett mig dåligt samvete: Låta Tilda sova i sitt babyskydd från och till.

En period så kunde bara Tilda sova om hon sov på mig. Varje gång jag la ner henne så började hon gråta hysteriskt. Jag fick inget gjort under dagarna eftersom jag bara bar runt på henne, satt fast i soffan. När jag var hos mina föräldrar (Våga be om hjälp) så hjälpte de mig att träna bort detta och hjälpa både mig och henne att komma till bättre ro. När vi skulle äta så satte vi ner Tilda i babyskyddet så vaggade mina föräldrar henne till sömns där. Detta fungerade bra och Tilda kunde komma till ro på andra sätt än att ligga på mig, vilket ledde till att både hon och jag blev mer utvilade och pigga och glada. Hon har en tendens till att bli övertrött och skrikig och gnällig ganska snabbt från första gäspen.
Jag fortsatte med denna metoden när jag kom hem också.

Dock började det dåliga samvetet gro ordentligt då jag hört mycket om att det inte är bra för bebisens rygg att sitta för länge i babyskyddet. Jag tog tag i saken och började läsa och höra efter runt om mig. Enligt vad jag har läst mig till samt även fått besked från BVC så är det ingen fara för bebisen att sova i babyskyddet, det kan till och med rekommenderas när bebisen är förkyld, detta för att underlätta andningen. Bebisen säger själv ifrån när det börjar bli obekvämt.
Råden om att inte låta bebisen sitta för länge är enligt min BVC är något som hänger kvar från den gamla tidens babyskydd som var hårda och obekväma historier. Dagens babyskydd är mjukare och mer ergonomiskt anpassade.

Jag tror att Tilda somnade bra i babyskyddet då det kändes lite inkapslat och påminde om tiden i magen. Nu försöker jag dock söva henne i spjälsängen om dagarna (Från vagga till spjälsäng) för att vänja henne vid att spendera sina nätter där framöver efter några månader i vagga.

En reaktion på ”Sova i babyskydd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s